Raatimiehenkatu 22, 53100 Lappeenranta
Puh. 010 420 8200
info@virike.fi
Liikettä läpi elämän

Naisenpäivän tarjous

5.3.2019
LPG-hoidot

5.10.2018


Hoitotarjontamme on lisääntynyt, sillä Virikkeessä on nyt uusi Cellu M6® Integral laite, joka on monipuolinen hoitolaite. 

 

LPG-teknologia on patentoitu, ainutlaatuinen, luonnollinen ja turvallinen hoitomenetelmä fysioterapiaan, urheiluun sekä kauneudenhoitoon. Hoitoperiaate on konservatiivinen – ei pistoksia eikä leikkauksia. 

 

Hoidon vaikutus perustuu alipaineeseen: Alipaineella nostettua ihokudosta käsitellään hoidon aikana motorisoitujen hoitorullien välissä. Rullien liikenopeuteen ja -suuntaan vaikuttaa valittu hoito-ohjelma sekä hoidettava kohde. Kudoksen mekaaninen stimulaatio saa aikaan kemiallisen vaikutuksen solutasolla.

 

 

Lue lisää LPG-sivultamme.


Vauvan päivä 28.9.2018

28.9.2018


”Neljän kuukauden ikäinen vauva makaa pehmeiden pyyhkeiden päällä äidin sylissä. Vauva ääntelee levottomasti. Mahaa selvästi kipristää. Äiti hieroo fysioterapeutti Helin ohjeiden mukaisesti vatsaa lempeillä otteilla Helin neuvomaan suuntaan. Vauva alkaa rauhoittua. “

 

Hieronta rentouttaa vauvaa

Vauvahieronnasta saattaa olla apua moneen. Selittämättömät itkut, ruuansulatuksen vaivat, kehon jäykkyys sekä huono uni ovat vauvoille tyypillisiä vaivoja, joita vauvahieronnalla voidaan helpottaa. Hieronta tähtää vauvan mukavaan oloon.

Vauvahieronnasta haetaan usein apua silloin, kun koko perhe alkaa kärsiä vauvan itkusta, jolle ei oikein löydy syytä.

Raskauden aika, synnytys ja ensimmäinen elinvuosi ovat vauvalle suuria tapahtumia. Kaikki on uutta. Vauvallakin voi olla lihasjännityksiä, esimerkiksi synnytyksen jäljiltä niskassa. Myös itse syöminen eli imeminen on vauvalle työtä, ja imemiseen osallistuvat lihakset voivat jännittyä. Ruuansulatus (suolisto) voi myös aiheuttaa kipuja vatsassa.

 

Vauvahieronta opettaa myös vanhempia

Hierontahetkellä mukana olevaa vanhempaa tai huoltajaa neuvotaan luomaan yhteys ja katsekontakti vauvaan. Vauvahieronta on hyvä väline läheisyyteen ja läsnäoloon. Kosketus on tärkeää, sillä se on ensimmäisiä vauvan aistimuksia. Kun vauvahieronnan otteet oppii, voi hierontaa jatkaa lapsen kanssa taaperoikään asti.

 

 Vauvahieronnan hyötyjä

  • Kosketus on ensimmäinen vauvan ymmärtämä kieli. Kosketus välittää hellyyttä ja läheisyyttä.
  • Kasvaminen on vauvalle rankkaa puuhaa. Vauvalla voi olla jännitystiloja: Niska, vatsan alue ja suun imulihakset ovat koetuksilla. Raskausaika ja synnytys voivat vaikuttaa vauvaan vielä kuukausien jälkeen.
  • Hieronta rauhoittaa vauvaa, sillä kosketus edistää oksitosiini-hormonin erittymistä.
  • Hieronta voi auttaa vatsa- ja suolistovaivoissa.
  • Hieronta rentouttaa vauvaa, ja voi auttaa nukahtamaan.
  • Vauvahieronnalla on myönteinen vaikutus lapsen ja vanhemman/hoivaajan varhaiseen vuorovaikutukseen sekä vauvan turvallisuuden tunteeseen.