Aikuisille

Tinnituksen (korvien soiminen) hoito

Fysioterapiasta apua tinnitukseen

Meillä Virikkeellä voit saada apua tinnitukseesi. Fysioterapeutti Jarno on oman tinnituksen innoittamana erikoistunut hoitamaan oiretta ja saanut apua omaan tinnitukseen sekä lääkäreiltä että fysioterapeuteilta. Jarno tekee tiiviisti yhteistyötä aiheesta väitöskirjan tehneen korvalääkäri Marja Estolan kanssa sekä järjestää tinnitusaiheisia koulutuksia.

Tinnituksen hoito fysioterapiassa sisältää oiretta voimistavien tai vaimentavien alueiden hoitamista yleisimmin niskan, kaulan ja leuan alueella. Hoidon määrittämiseksi fysioterapeutti arvioi kokonaisvaltaisesti tinnitusoireisen useasta näkökulmasta eri kehonosista heijastuvien häiriötilojen tunnistamiseksi. Hoito toteutetaan yksilöllisesti hoidettavan oirekuvaan ja syyhyn perustuen.

Tinnitus ilmiönä

Tinnituksella tarkoitetaan sihisevää, suhisevaa tai muuta korvissa sekä päässä ilman ulkoista äänilähdettä kuuluvaa ääntä. Tinnitus on hyvin yleinen vaiva ja sitä ilmenee valtaosalla ihmisistä jossakin elämänvaiheessa. Yleensä vaiva on lyhytaikainen ja häviää itsestään ajan kanssa. Joillakin tinnitusoire kroonistuu ja aiheuttaa merkittävää elämänlaatua heikentävää haittaa. Kuitenkin yleisestä oletuksesta poiketen tinnitusta voidaan hoitaa tinnituksen syntytavasta riippumatta.

Marja Estola: Tinnitukseen löytyy apua

Tinnituksen eli korvan soimisen tai huminan syitä on monia. Ohimenevästä tinnituksesta kokemusta on jopa puolella väestöstä ja kroonisesti ongelman kanssa elää jopa puoli miljoonaa suomalaista.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/26/tinnitukseen-loytyy-apua

Aiheesta lisää korvalääkärin omilta verkkosivuilta:

https://www.tinnitusheal.com/hoito/

Varaa aika Jarnolle

010 420 8200
info@virike.fi

Kysymykset tinnitukseen liittyen voi lähettää:
jarno.makkonen@virike.fi

Jarno Makkonen

Fysioterapeutti, AMK
Tinnituksen fysioterapia
Hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoito
Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia