Kuntoutuksen asiakkaat

Muistikuntoutus

Virikkeestä löydät erikoisosaamista muistisairaan kuntoutujan kohtaamisessa ja hänen toimintakykynsä kuntoutuksessa. Meiltä löytyy Tunte-va koulutettu fysioterapeutti sekä MUISKU-ohjaajapätevyys ja dementiatyön passi.

Muistisairauksia on erilaisia ja muistisairauteen sairastuneita on eri ikäisiä. Tottuneesti käsittelemme muistisairauksia ikääntyneillä, mutta muistiin liittyviin sairauksiin voidaan syystä tai toisesta sairastua jo työiässä.

Muistisairaan kuntoutuksessa liikkumisella ja liikunnalla on tärkeä merkitys. Keinot ja menetelmät vaihtelevat, mutta kaikessa huomioidaan muistin kuntoutus ja muistia elävöittävät menetelmät.

Aihe on haastava niin muistisairaan läheisille kuin terapeuteillekin. Terapeutit ovat valinneet työkentän omasta kiinnostuksesta ja palavasta halusta tehdä työtä muistisairauksien kanssa. Se on perusta hyvään ja turvalliseen vuorovaikutukseen niillä keinoilla ja menetelmillä, mitkä muistisairaan kanssa ovat kulloinkin mahdollisia.

 

Eve Mantu: Kuka minut muistaa kun en itse enää muista?

Eliniät pitenevät, joten muistisairauksista tulee yhä useammalle meistä vanhuuden seuralainen. Mitä sinä haluaisit kertoa itsestäsi niille, jotka sinua joskus hoitavat? Eve Mantu täyttää tänään eräänlaista ystäväkirjaa.

Kuuntele ohjelma osoitteesta:
areena.yle.fi/radio/1650970