Lapsille

Lasten jalkaterveys

Jos lapsen jalkaterveys huolestuttaa, siihen on hyvä paneutua ajoissa. Kasvavan lapsen jalka kasvaa ja kehittyy. Kehitysvaiheisiin voi kuulua erilaisia, joskus vanhemmissa huoltakin aiheuttavia piirteitä ja siksi on hyvä kääntyä asiantuntijan puoleen ennekuin jalkineisiin lähdetään tekemään muutoksia. Lapsen jalkaterveyden perusasioita ovat: sopivat jalkineet ja oikeankokoiset sukat. Paljasjaloin liikkuminen on hyväksi, koska se kehittää lapsen jalan lihaksistoa. Monipuolinen liikunta ja jalkatyöskentely auttaa jalan monipuolista kehitystä.

Joskus on tilanteita missä ihan tavallisilla asioilla ei enää pärjää. Virikkeen lasten fysioterapeuteista löytyy lasten jalkaterapiaan erikoisosaamista ja ajan voi varata myös ilman lääkärin lähetettä. Tapaamisella terapeutti kartoittaa lapsen liikkumista, tutkii askellusta ja jalan toimintaa. Löydösten pohjalta terapeutti antaa tarvittavat ohjeet; kenkien valintaan sekä mahdolliset jalan kuntoutuksen ohjeet lapselle sopivilla tavoilla. Kokenut terapeutti osaa tarvittaessa ohjata lapsen jatkotutkimuksiin mikäli siihen näkee aihetta.

 

Pohjalliset

Lasten kohdalla pohjalliset eivät ole ensisijainen hoitotapa, mutta on tilanteita missä lääkäri näkee aiheelliseksi pohjallisten hankinnan. Myös voimakas pituuskasvu ja kovasti urheileva lapsi, voivat tarvita pohjallishoitoa apuna kasvun vaiheeseen. Virikkeessä ennen pohjallisten valmistamista tehdään täydellinen alaraajatutkimus ja huomioidaan lapsen ikä ja kehitysvaihe. Pohjalliset valmistetaan yksilöllisesti uusimmalla 3D-tekniikalla. Materiaaleissa on lasten jaloille sopivat vaihtoehdot.

FootCare®-pohjalliset ovat lääkinnällisiä erikoispohjallisia ja ne valmistetaan yksilöllisesti jalkavaivojen ennalta ehkäisyyn ja niiden poistamiseksi. FootCare®-menetelmä hyödyntää Suomessa ainoana viimeisimmän teknologian mukaisia 3D-fotoskannereita. Käytössä ovat jalka- ja fysioterapeuttien viimeisimmät tutkimustulokset ja uusin digitaalinen teknologia suunnitteluohjelmien ja kauko-ohjattavan jyrsimen muodossa. Jyrsin työstää suunnitellun pohjallisen millimetrin tarkasti. Pohjallinen valmistuu yhdestä kappaleesta ilman pettäviä saumoja ja rakenteita. Sitten se hiotaan käsityönä asiakkaan jalkineeseen sopivaksi. Viimeistelty tulos saadaan pinnoittamalla pohjallinen asiakkaan tarpeiden mukaan. FootCare pohjalliset ovat suomalainen tuote.

» footcare.fi