Lapsille

Etäkuntoutus

Etäterapiassa tapaat oman fysioterapeutin kätevästi

Joskus terapian toteuttaminen voi olla tarpeen etänä. Etäterapia mahdollistaa terapian toteutumisen ajasta ja paikasta riippumatta asiakkaan omassa ympäristössä. Etäterapia soveltuu myös ns. lähiterapian rinnalle tukemaan ja monipuolistamaan kuntoutusta sekä vahvistamaan lähipiirin osallisuutta kuntoutuksessa.
Terapeutti ohjaa asiakkaan harjoittelua sekä tarvittaessa lähipiiriä tukemaan harjoittelua.

Käytämme tietoturvallista ja suojattua Viivi Healh-sovelusta, jonka avulla terapia toteutetaan videoyhteydellä.

Viivi-sovellusta voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai puhelimella, jossa on sekä kamera että mikrofoni. Viivi-Health- sovellus on asiakkaalle maksuton, eikä siihen tarvita erillistä ohjelmaa. Terapeutti neuvoo aina etukäteen etäyhteyden käyttöä.

Näin etäterapia toimii

  1. Asiakas voi olla kotona oman tietokoneen, tabletin tai puhelimen ääressä.
  2. Terapeutti varaa asiakkaalle etävastaanottoajan, jonka jälkeen ajanvarausviesti tulee sähköpostiin tai tekstiviestinä. Viestissä on linkki etävastaanotolle.
  3. Jos Viivi Health-sovellus on ladattu valmiiksi, niin linkistä painamalla sovellus avautuu suoraan etävastaanotolle. Tietokoneella pääset etävastaanotolle klikkaamalla sähköpostin linkin auki.
  4. Asiakas ja terapeutti ovat videoyhteydessä koko terapia-ajan.
  5. Asiakas harjoittelee terapeutin ohjauksessa. Kuvaruudulla voidaan jakaa erilaisia materiaaleja ja lomakkeita
  6. Avustaja tai asiakkaan läheinen on mukana terapiassa tarpeen mukaan, teknisenä tukena tai tekemässä harjoituksia asiakkaan kanssa.