Kuntoutuksen asiakkaat

Motoriikkaneuvola

Ajanvaraus puhelimitse 010 420 8200
Tiedustelut tai yhteydenottopyynnöt info@virike.fi

Meille voi tulla kun tarvitaan esimerkiksi:

  • Vauvan käsittelyn ja varhaisen vuorovaikutuksen taitojen ohjaamista.
  • Lapsen liikkumisen tai liikunnan ohjausta
  • Lapsen jalkojen terveyteen liittyvissä asioissa
  • Ylipainoisen lapsen tai nuoren liikkumisen ohjauksessa
  • Niskan- ja selän terveyteen liittyvissä asioissa
  • Leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen
  • Erityislasten ohjaus asioissa

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Kaikille lapsille, vauvasta varhaiseen teini-ikään.
Lisäksi lääkäreille tai terveydenhoitajille yhteistyökanavaksiperheen käytännönläheiseen ohjaukseen lapsen kehityksen tukemiseksi.

Miten aika varataan?

Ajan voi varata puhelimitse 010 420 8200. Myös ilman lähetettä.
Jos lääkäri tai terveydenhoitaja suosittelee käyntiä lasten ohjaukseen erikoistuneelle fysioterapeutille, olemme oikea paikka.

Kenet käynnillä tavataan?

Fysioterapia Virikkeen lasten fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti.
Fysioterapeuteillamme on NDT-Bobath lasten terapiaan erikoistava koulutus sekä NDT-Bobath vauvaterapeutin koulutus. Vuosien varrella Virikkeen lasten terapeutit ovat ohjanneet ja kuntouttaneet monta oppijaa ja onnistujaa, meillä on kokemusta lasten fysioterapiasta vuodesta 1992 alkaen. Teemme yhteistyötä terveydenhuollon terapeuttien ja lääkäreiden kanssa. Meillä on toimintakanavat ohjata lapsi tai nuori jatkoselvityksiin, mikäli siihen esiintyy pientäkin tarvetta.

Mitä käynnillä tapahtuu?

Lasten fysioterapeutti havannoi ja arvioi lapsen sensomotorista kehitystä, keskustelee vanhempien kanssa, neuvoo ja antaa käynnistä kirjallisen selosteen.
Arviointi pohjautuu lapsen asento- ja liikemallien sekä toiminnallisten taitojen havannointiin. Mikäli esille tulee kehityksen tai taitojen viiveitä, annamme vanhemmille ohjeita ja keinoja millä kehitykseen voi vaikuttaa. Ohjeistuksessa pyritään aina löytämään käytännön keinoja lapsen liikkumisen ohjaamiseen arkisissa toimissa esim. toisenlainen tapa kantaa, pukea tai riisua. Vaihtoehtoisesti lapsen kehitystä voidaan tukea ja ohjata erilaisilla harjoituksilla, leikillä, peleillä tai sopivan harrastuksen löytämisellä. Tavat ja keinot ovat aina yksilöllisiä. Vanhempien toivomuksesta voidaan käynti tallentaa kuvina tai videona myöhempää seurantaa varten. Ohjeet annetaan halutessa myös kirjallisina.