Kuntoutuksen asiakkaat

Ikääntyneiden kotikuntoutus

Teemme työtä suurellasydämellä kun suunnittelemme ikääntyneiden asiakkaiden yksilöllisiä kuntoutustarpeita, ovatpa ne perinteisiä fysikaalisia hoitoja ja siihen liittyvää hierontaa tai vaativampaa yksilöllisestä kuntoutusta erilaisten sairauksien huomioimisena. Jokaisella asiakkaalla on omat toiveensa ja tapansa, pyrimme löytämään niihin soveltuvat menetelmät.

Fyysisen toimintakyvyn ja liikuntakyvyn ylläpitämisellä ja säännöllisellä liikunnalla on tärkeä merkitys elämänlaadulle. Kuntoutuksella voidaan ehkäistä kaatumistapaturmia ja vaikuttaa omatoimisemman arjen säilymistä.

Tarjoamme ikääntyneiden fysioterapiaan (geriatriseen fysioterapiaan) erikoistuneiden fysioterapeuttiemme tieto-taidon asiakkaidemme käyttöön, joko toimipistekäynteinä tai kotona toteutettavaan kuntoutukseen asiakkaan arjessa.

Tavoitteemme on tukea kotona arjessa selviytymisen mahdollisuuksia kannustaen ja ohjaten. Kuntoutus on turvallista ja se toteutetaan aina asiakkaan tarpeita kuunnellen. Pyrimme huomioimaan kuntoutuksessa arjessa selviämisen, kodin turvallisuuden ja kuntoutettavan ulkoilun tarpeen. Kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Meillä on valmiudet ja erikoisosaamista muistisairauksien kuntoutukseen. Teemme myös apuvälinearviointia ja apuvälineiden käytön ohjausta sekä ohjaamme kodin muutostöiden suunnittelussa. Käytössämme on erilaisia ikääntyneille tarkoitettuja fyysisen kunnon ja tasapainon arvioon tarkoitettua testauksia, minkä avulla kuntoutuksen ja oman harjoittelun tuloksia voi seurata.

  • Virikkeessä on Eksoten sopimus ja vuosien kokemus Veteraanien avokuntoutuksesta.
  • Otamme vastaan myös omaishoidon palveluseteleitä.
  • Ikääntyneelle omaiselle voi hankkia myös lahjaksi kotikuntoutuksen palveluja – räätälöimme lahjakortin tarpeisiin sopivaksi.